news-details
Društvo

Ribolovcima april protekao u znaku tune

Baranin Miloš Đakonović je sa ulovljenom tunom od 96 kg osvojio I mjesto u aprilskom kolu nagradne igre “Ulov mjeseca” koju za sportske ribolovce u Crnoj Gori organizuje kompanija “Una” iz Tivta.

Nagrada obuhvata i vaučer od 50 eura za trgovinu u “Uninim” prodavnicama SIPA ili Marine Centru – Radanovići.

Đakonović je tunu ulovio iznad ponte Volujice, na dubini pedesetak metara, oko pola milje od kraja.

-Borbena tuna, vukla je čamac sigurno sat vremena. Za to vrijeme se nije znalo šta je, dok nakon sat vremena nije zaronila do samog dna i krenula sa njenim karakterističnim pumpanjem. Borba je trajala još nekih sat vremena dok se nije pojavila grdosija pod čamcem. Bilo je malo drame oko prihvata kukom, jer nije odustala sa borbom do samog kraja. Ali, uz pomoć djece i supruge koji su mi pravili društvo, nakon ukupno dva sata borbe je bila privezana za čamac. Mamac je bio krupan širun-priča Miloš.

Drugo mjesto i vaučer u iznosu od 30 eura osvojili su braća Dragan i Nikola Marović sa tunom od 30 kg, o čemu je Feral.bar već pisao. Tuna od 30 kilograma nije neobičan ulov za crnogorske prilike, ali, nesvakidašnji je “light” pribor kojim je ostvaren ulov.

 Treće mjesto i vaučer od 20 eura osvojio je Milan Ivanović takođe sa tunom, težine 25 kg, koja je ulovljena kod Ulcinja, a udarila je na slilikonsku varalicu.