news-details
Društvo

Zamijenjena posada “Budve” u karantinu

Zamijenjena posada broda “Budva”- 22 pomorca sa kapetanom Radomirom Mršuljom na čelu, odmah po povratku u Crnu Goru smještena je u karantin kod Nikšića.

Iz uprave AD Barska plovidba portalu Feral.bar rečeno je da su svi pomorci smješteni  u objekat ski-centra “Vučje” kod Nikšića, gdje će provesti narednih 14 dana. 

Ovi pomorci su iz Lisabona kasno sinoć stigli  avionom “Montenegro Airlines” u Podgoricu, a sa aerodroma su autobusom prebačeni na Vučje. 

Iz kompanije su za Radio Bar izjavili da je jučerašnja zamjena posade “Budve” obavljena u Lisabonu “jer je većini pomoraca istekao ugovor, a zbog zatvorenih granica i aerodroma ne bi mogla da se obavi u Nigeriji, gdje je brod upućen”.

-. Takođe, i troškovi bi bili mnogo veći, pa je kompanija, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova Crne Gore i “Montenegro Airlinesom” organizovala zamjenu pomoraca u glavnom gradu Portugala, a “Budva” je juče u 17:45 isplovila iz Lisabona za Lagos u Nigeriji, gdje vozi žitarice-objavili su iz Barske plovidbe.

Prvog maja u luci Hamburg,  njemački policajci i carinici upali su na ovaj brod, zaplijenili pola tone kokaina  švercovan iz Južne Amerike i uhapsili člana posade, brodskog konobara Mladena Radulovića (42) iz Bara.